Cupping Massage

Wat is een cupping massage?

Cupping massage is een Oosterse techniek waarbij flexibele cups van medicinale siliconen op het lichaam worden geplaatst en over het lichaam heen worden bewogen. Deze cups zijn vacuüm gezogen. Door middel van deze techniek worden gifstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit de diepere weefsels.

Door de goede doorbloeding zal het bindweefsel zachter worden en zullen spierknopen veel makkelijker oplossen. De techniek is tijdens elke massage te gebruiken, dus valt ook heel goed te combineren met een andere massage.

De voordelen van een cupping massage

De massage

Ik zal je ontvangen in een heerlijke warme ruimte met een glas thee of water, waardoor je in alle rust even kunt aankomen. Tijdens onze eerste afspraak zal ik samen met jou het anamneseformulier doornemen en afhankelijk van jouw behoefte is er gelegenheid om te vertellen wat je hulpvraag is en wat er op dat moment speelt in je leven.

Aan de hand van deze uitkomst zal ik samen met jou een massageolie en massage samenstellen die op dat moment het beste bij je past.

De cupping massage heeft een ontspannende en stimulerende werking op het lichaam en de onderliggende diepere weefsels. De massage verhoogt de bloedcirculatie en afvalstoffen kunnen makkelijker worden afgevoerd. De massage werkt ook preventief tegen blessures, waardoor deze massage ook heel geschikt is voor sporters. De cups kunnen op het hele lichaam worden ingezet.

Is cupping pijnlijk?

Als je voor het eerst een cupping behandeling krijgt kan het pijnlijk zijn. Dit komt vooral door de stagnaties in je lichaam. Je huid moet er ook aan wennen dat ze in de cup wordt gezogen. Naarmate je vaker een cupping massage hebt gehad, verdwijnen de stagnaties en ook de pijn. Cupping is dan minder pijnlijk.

Contra-Indicaties

Wanneer is een cupping massage niet geschikt?

Voor onze eerste afspraak zal ik het door jou gestuurde anamneseformulier alvast doornemen. Hierbij kan ik in ieder geval de regulier geldende contra-indicaties bij massage uitsluiten. Cupping is in ieder geval niet geschikt in onderstaande gevallen:

Raadpleeg altijd je huisarts of behandelend arts voorafgaande aan de massage als je twijfelt.

Reactie op de huid

Cupping heeft invloed op de huid, de bloedomloop, de spieren en het zenuwstelsel. Je kunt hierdoor een plaatselijke reactie op de huid ervaren die rood tot donkerblauw kan kleuren. Het lichaam zal hierop extra witte bloedlichaampjes aanmaken en naar de plek sturen waar de cupping is gedaan. Op deze manier nodig je het lichaam uit om het zelfgenezend en herstellend vermogen in te zetten. Afvalstoffen worden door de intensieve behandeling en massage afgevoerd. De reactie kan een aantal dagen aanwezig blijven op de huid.

Praktische Info

Duur en kosten

  • 30 minuten €37,50

    Deelmassage, klachtgericht alleen met de cups

  • 60 minuten €60,00

    Klachtgerichte massage in combinatie met andere vorm van massage

  • 90 minuten €90,00

    Klachtgerichte massage in combinatie met een uitgebreide andere vorm van massage

Frequentie

Cupping massage moet je rustig opbouwen en kan je maximaal 1x per week of 1x per twee weken ondergaan.

Anamneseformulier
Voor de eerste afspraak ontvang je van mij een anamneseformulier via de e-mail. Dit ingevulde formulier ontvang ik graag weer retour, uiterlijk twee dagen voor onze eerste afspraak. Tijdens onze eerste afspraak zal ik het anamneseformulier verder samen met jou doornemen.

Over Cupping Massage

Geef Een Massagebeleving Cadeau

Met een persoonlijke cadeaubon

Wil je iemand verrassen met een massagebeleving? Dat kan natuurlijk! Je kunt een cadeaubon bij mij kopen ter waarde van ieder gewenst bedrag. Van de bon maak ik een mooi feestelijk cadeau.