Shantala Kindermassage

Wat is Shantala kindermassage?

Shantala kindermassage is de meest veelzijdige kindermassage die er bestaat en is volledig afgestemd op kinderen van 4 t/m 12 jaar. De kindermassage is er op gericht om de balans van het lichaam, de geest en de emoties te herstellen en het kind weer kind te laten zijn.

Het kind zal zich veilig, ondersteund en geaccepteerd voelen. Het kind leert eigen grenzen bepalen en leert om beter om te gaan met conflicten en spanningen.

Een regelmatige kindermassage kan ervoor zorgen dat kinderen minder overprikkeld raken, beter gaan communiceren, intensiever spelen, makkelijker sociale contacten aangaan, geconcentreerder zijn, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn.

Ook heeft deze massage een positief effect op kinderen met ADHD, ADD en autisme. Kinderen zitten beter in hun vel, zijn ontspannen, kunnen beter emoties verwerken. Ze krijgen een betere weerstand en hebben minder last van lichamelijke en psychosomatische klachten zoals bijvoorbeeld buikpijn, hoofdpijn, astma of eczeem.

De kindermassage

Ik zal jullie ontvangen in een heerlijke warme ruimte met een glas limonade, thee of water, waardoor jullie in alle rust even kunnen aankomen. Ik neem samen met jou het anamneseformulier door en zal met jou onderzoeken welke benadering het beste past bij jouw kind.

Hij/zij mag de massage olie zelf uitkiezen. Als jouw kind het fijn vindt om een eigen knuffel of speeltje mee te nemen naar de kindermassage mag dit natuurlijk altijd. Ik vind het heel erg belangrijk dat jouw kind zich op zijn/haar gemak voelt.

Als jouw kind er moeite mee heeft om een massage te ontvangen of het heel spannend vindt, kan ik de massage liggend of zittend geven op de massagetafel door de kleding heen of gebruik ik een speciale doek. De zachte en ontspannen manier van masseren zorgt voor totale ontspanning en balans van lichaam, geest en emoties. Spanningen kunnen worden losgelaten en afgevoerd.

Als jouw kind er moeite mee heeft om verbaal zijn/haar grenzen aan te geven werk ik met een groen en rood hartje waarmee jouw kind kan aangeven of ik kan doorgaan, iets moet veranderen of moet stoppen met de massage.

Na afloop van de massage is er ruimte voor het delen van je ervaring, voor vragen en een glas limonade, thee of water. Wellicht vind je het fijn om een oefening of een tip te ontvangen waar je thuis zelf mee aan de slag kunt gaan.

Wanneer is kindermassage effectief?

Praktische Info

Duur en kosten

  • 30 minuten €37,50
  • 60 minuten €60,00

Frequentie

Belangrijk: er dient altijd een ouder/opvoeder aanwezig te zijn tijdens de kindermassage.

Anamneseformulier
Voor de eerste afspraak ontvang je van mij een anamneseformulier via de e-mail. Dit ingevulde formulier ontvang ik graag weer retour, uiterlijk twee dagen voor onze eerste afspraak. Tijdens onze eerste afspraak zal ik het anamneseformulier verder samen met jou doornemen.

Over Shantala Kindermassage

Geef Een Massagebeleving Cadeau

Met een persoonlijke cadeaubon

Wil je iemand verrassen met een massagebeleving? Dat kan natuurlijk! Je kunt een cadeaubon bij mij kopen ter waarde van ieder gewenst bedrag. Van de bon maak ik een mooi feestelijk cadeau.